כיצד ארומה משפיעה על הגוף והמוח
המערכת הלימבית אחד התחומים הנחקרים ביותר בחקר ארומה הוא השפעת הריח על ההיזכרות. קולטני ריח, הממוקמים על המשטח העליון של חלל האף, יוצרים קישורים ישירים עם המערכת הלימבית של המוח. הקשר ההדוק הזה בין ארומה לחוויות עבר הופך ברור בחיי היומיום, שכן ריחות מסוימים מעוררים זיכרונות, תחושות ספציפיות או אפילו רגשות.
מחקר חדש ומסקרן עזר לנו להכיר בכך שהיתרונות של ארומה מתרחבים אף יותר, בנוסף להשפעה על האזור הלימבי, מרכזי הריח קשורים גם באופן סבוך עם ההיפותלמוס - אזור במוח המכונה לפעמים מרכז הבקרה הפנימי. ההיפותלמוס מפעיל את השפעתו החזקה, על ידי אינטראקציה ישירה עם בלוטת יותרת המוח, או בלוטת המאסטר, הממוקמת במוח, בלוטת יותרת המוח מפרישה הורמונים המעורבים בוויסות לחץ הדם, אותות רעב וצמא,תפקוד בלוטת התריס, מחזורי שינה, ייצור הורמוני מין וזיכרון, בין היתר. בגלל הקשר הישיר של מערכת הריח לאזור במוח, הארומה הופכת להשפעה רבת עוצמה על.
תפקוד בלוטת התריס, מחזורי שינה, ייצור הורמוני מין זיכרון, בין היתר, בגלל הקשר הישיר של מערכת הריח לאזור זה במוח, הארומה הופכת להשפעה רבת עוצמה.
מדע המגע
טכניקת AromaTouch עוסקת ביצירת קשר רגשי באמצעות מגע. המגע הוא מרכזי בחוויה האנושית, תקשורת מישוש היא הצורה הראשונה שאנו לומדים. אנו מתחילים לקבל אותות מישוש ברחם, ולמכע יש תפקיד קריטי ביחסי הורים וילדים לפני שמתאפשרת תקשורת מילולית, זהו, במהותו, החוש הראשון שאנו רוכשים אבל איך בדיוק עובד חוש המישוש? ההסבר הפשוט ביותר הוא שהעור שלך מכיל אלפי תאי עצב מיוחדים הנקראים קולטני מגע המזהים תחושות כמו טמפרטורה, לחץ ותנועה זה מה שנותן לך את חוש המישוש שלך בגלל הקולטנים האלה אתה יכול לדעת אם משהו חלק, רך, חם, קר, נוקשה, קשה, יבש רטוב, גבשושי או מחוספס. ישנם שני סוגים כלליים של קולטני מגע: מכנורצפטורים ותרמורצפטורים
מכנורצפטורים מגיבים לאנרגיה מכנית, תחושת שונות כמו כוח משיכה, לחץ, כאב, רעידות, תנועה ואפילו צליל מזוהות על ידי סוגים שונים של מכנורצפטורים .
מכנורצפטורים נותנים לך את היכולת "לראות" עם חוש המישוש שלך..
תרמורצפטורים מגיבים לשינויים בטמפרטורה ומאפשרים לך לדעת אם אתה חווה חום או קור.
חוש המישוש מורכב ומרתק אולי אפילו יותר מרתקת היא ההשפעה שיש לו על האופן שבו אנו מתקשרים.